Biografie

Guido van der Kroef werd in 1960 geboren in Tilburg. Op zijn negende jaar verhuisde hij naar een nabij gelegen dorp. Hij doorliep de middelbare school in Tilburg en studeerde af in de klinische en fysiologische psychologie aan de Universiteit van Tilburg in 1983. Daarna werkte hij een aantal jaren in onder meer de gezondheidszorg. In 1997 begon hij met schrijven en ging parttime werken als psycholoog. Zijn debuut, de thriller Leugens!, zag in 1999 het licht. Sindsdien werd er gemiddeld een boek per jaar van zijn hand uitgegeven, voor jeugd of volwassenen (in 2008 verschijnt de vijftiende titel).

Guido is getrouwd en heeft twee dochters. Zijn hobby’s zijn sport (hockey en niet fanatiek hardlopen), muziek (piano en saxofoon als hij tijd heeft) en lezen. Hij houdt van films en van tv-series en programma’s die creatief en spitsvondig zijn. Hij bezoekt met enige regelmaat de bioscoop of het theater.

Om nieuwe bronnen van creativiteit aan te boren is hij druk bezig met een opleiding tot fotograaf. Hij wil op die manier een mooie balans tussen ‘praatjes en plaatjes’ bereiken in het creatieve proces. Naast schrijven is fotografie inmiddels zijn tweede passie geworden.

pijlrechtspijllinks